Ako se suočavate sa hroničnim umorom i osjećate nedostatak koncentracije, kakao može biti od pomoći. Nutricionistkinja Sara Sušec ističe nekoliko ključnih benefita kakaa koji podržavaju vaše zdravlje i dobrobit.
Između ostalog, efikasan je u terapiji anemije zbog svog bogatog sadržaja gvožđa. U kombinaciji sa medom, kakao može poboljšati narušenu krvnu sliku, lečiti anemiju i probleme sa stomakom, prenosi Krstarica.
Sastojci:
1 kašičica kakaa
250 ml biljnog mlijeka ili vodeprstohvat
cimeta1/2 kašičice agave ili meda po želji
Pomiješajte sve sastojke i kuvajte. Sačekajte da se malo ohladi i zatim ga popijte. Ukoliko ga zaslađujete medom, dodajte ga tek poslije kuvanja kada se malo prohladi.
Ovaj napitak može se koristiti i tokom trudnoće. S obzirom na bogat sadržaj vitamina i minerala, može biti deo različitih dijetalnih planova i pomoći u mršavljenju.
Takođe, kakao pozitivno utiče na probavu, rad želuca i stvara osjećaj sitosti, što smanjuje potrebu za unosom hrane. Iz tih razloga, igra značajnu ulogu u regulaciji telesne težine.
Srpskainfo/FOTO: FREEPIK