Mediaportal.ba - VijestiMediaportal.ba - VijestiMediaportal.ba - Vijesti
  • Naslovna
  • Najnovije
  • Vijesti
    • Republika Srpska
    • Srbija
    • Svijet
    • Region
    • Bosna i Hercegovina
    • Politika
    • Ekonomija
    • Društvo
    • Hronika
  • Biznis
  • Sport
    • Fudbal
    • Košarka
    • Tenis
    • Ostali sportovi
  • Magazin
    • Kultura
    • Zdravlje
    • Život i stil
    • Tehnologija
    • Putovanja
    • Auto
    • Zanimljivosti
    • Zabava
  • Video
Pretraga
© 2025 mediaportal.ba All Rights Reserved. Powered by Wizard Media doo.
Čitanje: Slatka pileća krilca uz roštiljski umak
Share
Font ResizerAa
Mediaportal.ba - VijestiMediaportal.ba - Vijesti
Font ResizerAa
Pretraga
  • Naslovna
  • Najnovije
  • Vijesti
    • Republika Srpska
    • Srbija
    • Svijet
    • Region
    • Bosna i Hercegovina
    • Politika
    • Ekonomija
    • Društvo
    • Hronika
  • Biznis
  • Sport
    • Fudbal
    • Košarka
    • Tenis
    • Ostali sportovi
  • Magazin
    • Kultura
    • Zdravlje
    • Život i stil
    • Tehnologija
    • Putovanja
    • Auto
    • Zanimljivosti
    • Zabava
  • Video
Follow US
© 2025 mediaportal.ba All Rights Reserved. Powered by Wizard Media doo.
Magazin

Slatka pileća krilca uz roštiljski umak

Objavljeno: 7. Februara 2025. 11:16
Share
2 min. čitanja
SHARE

Slatka pileća krilca koja su začinjena roštiljskim umakom, najbolje je posuti susamom i poslužiti sa zelenom salatom.

Sadržaj
Sastojci za četiri osobe:Priprema:Izvor: Nezavisne novine
- Marketing -
Ad imageAd image

Za pripremu ovog jela treba vam 35 minuta + vrijeme mariniranja.

Sastojci za četiri osobe:

400 g pilećih krilca

200 ml roštiljskog umaka

- Reklama -
Ad imageAd image

2 kašike meda

2 kašičice slatke paprike

1 čen bijelog luka

prstohvat muškatnog oraščića

So, biber

susam

Za roštiljski umak:

300 g kečapa

150 g vode

4 kašike šećera

3 kašike meda

2 kašike jabukovog sirćeta

2 kašike umaka Worcestershire

kašičica ljute papričice

2 kašike senfa

2 kašike slatke paprike

Priprema:

Krilca začiniti solju, biberom, slatkom paprikom, muškatnim oraščićem i sjeckanim bijelim lukom. Pokriti prianjajućom folijom i pustiti da se mariniraju dva sata u frižideru. Dok se krilca mariniraju, pripremite roštiljski umak.

U lončić staviti senf, ljutu papričicu, slatku papriku te dodati vodu. Pomiješati i dodati kečap, jabukovo sirće, umak Worcestershire i šećer.

Kuhati 15 minuta na laganoj vatri. Zatim dodati med i kuhati još 15 minuta. Gotov umak staviti u sterilisanu teglu, ohladiti i čuvati u frižideru.

Marinirana krilca peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 30 minuta. Po isteku vremena premazati ih s 200 ml roštiljskog umaka u koji ste umiješali dvije kašike meda. Peći još pet minuta. Posuti susamom i poslužiti sa zelenom salatom, navodi “NoviList”.

Izvor: Nezavisne novine

Pročitajte još

Srpska pravoslavna crkva danas proslavlja Petrovdan

Dnevni horoskop za 12. jul

Tradicija i običaji uz lilanje

Sutra Petrovdan

Glavobolja, umor i bolovi zbog naglih vremenskih promjena

Podijeli ovu vijest
Facebook Twitter Copy Link
Share
Prethodna vijesti Srbija oborila rekorde u turizmu
Slijedeća vijest Milovanović poručio: Provjerite imovinu političara, naših porodica, krenite od mene!

Povežimo se

235.3kFollowersLike
69.1kFollowersFollow
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
0FollowersFollow

Novosti

Dvoje zarađuje, a porodica jedva krpi: Prosječna plata odlična za statistiku, katastrofa za život
Aktuelno Bosna i Hercegovina 12. Jula 2025.
BiH na uvoz mlijeka potrošila 267 miliona KM
Aktuelno Bosna i Hercegovina 12. Jula 2025.
Povučen kineski usisivač sa tržišta BiH, može izazvati požar
Aktuelno Bosna i Hercegovina 12. Jula 2025.
Zašto poljoprivrednici u Republici Srpskoj izbjegavaju osiguranje?
Aktuelno Republika Srpska 12. Jula 2025.

Više od web portala!

mediaportal.ba
  • O nama
  • Marketing
  • Impresum
  • Kontakt
Čitanje: Slatka pileća krilca uz roštiljski umak
Share
Mediaportal.ba - VijestiMediaportal.ba - Vijesti
Follow US
© 2025 mediaportal.ba All Rights Reserved. Powered by Wizard Media doo.
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?